Uvjeti kupnje

Ovim uvjetima kupnje utvrđuju se postupak naručivanja, plaćanja, dostave i reklamacije proizvoda ponuđenih u internet trgovini www.koferijurica.com tvrtke Braća Vrbanec j.d.o.o.

U navedenoj internet trgovini, tvrtka Braća Vrbanec j.d.o.o. se nalazi u ulozi Prodavatelja, a Kupac je svaki posjetitelj koji putem webshopa ili na neki drugi način naruči jedan ili više proizvoda od Prodavatelja.

Odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije i/ili naručivanja proizvoda snosi Kupac.

Uz proizvode koji se nalaze u internet katalogu nastojimo dati što precizniji opis i sliku proizvoda, no unatoč tome, ne preuzimamo odgovornost za potpunu točnost navedenih podataka. U slučaju nezadovoljstva kupljenim proizvodom svaki kupac ima pravo na povrat sredstava sukladno važećem Zakonu o zaštiti potrošača.

I. CIJENE

Sve cijene na stranicama www.koferijurica.com izražene su u HRK.

Prodavatelj zadržava pravo izmjene cijena pojedinih proizvoda, a istom će se pristupiti isključivo u slučaju značajnije promjene cijene od strane dobavljača.

II. NARUČIVANJE

Naručivanje proizvoda odvija se isključivo putem webshopa. Web shop je otvoren 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu.

Primit ćete e-mail potvrdu primitka narudžbe čim naručite robu. Ako ne primite ovaj e-mail obratite nam se na info@koferijurica.com

III. PLAĆANJE

Plaćanje naručenih proizvoda moguće je obaviti na sljedeće načine:

1. internet bankarstvom ili općom uplatnicom u banci ili pošti

Podaci o plaćanju:

Primatelj: Braća Vrbanec j.d.o.o.

Adresa: Maršala Tita 15

Sjedište: 40305 Nedelišće

Račun u ERSTE banci

IBAN: HR8824020061100848340

Model: HR 00

Poziv na broj: broj narudžbe

2. pouzećem (plaćanje kod preuzimanja)

Platite ukupan iznos dostavljaču prilikom preuzimanja paketa na adresi

IV. DOSTAVA

Proizvode dostavljamo putem Hrvatske pošte, HP expressom.

Dostava proizvoda: 1 – 2 radna dana

Cijena dostave proizvoda:

a.) grad Zagreb: 20 kuna

b.) ostatak Hrvatske

  • plaćanje pouzećem: 50 kuna
  • uplata putem internet bankarstva ili općom uplatnicom u banci/pošti: 40 kuna

Preuzimanje proizvoda od dostavljača – Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je izvršio isporuku te tražiti sastavljanje zapisnika o nastaloj šteti, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. U suprotnom, naknadne se reklamacije neće moći uvažiti.

V. POVRATI I ZAMJENE

Ukoliko želite svoj naručeni proizvod zamijenit drugim ili niste zadovoljni proizvodom, možete ga zamijeniti ili vratiti u roku od 14 dana od dana primitka proizvoda.

Svi proizvodi koje se vraćaju moraju biti nekorišteni i neotvoreni sa svim isporučenim dijelovima te u originalnom pakiranju.

Za povrate i zamjene nekorištenih i neotvorenih proizvoda u našem skladištu molimo da nas prethodno kontaktirate na e-mail: info@koferijurica.com

Potrebno je putem e-maila ili u paketu zajedno s robom koju vraćate, priložiti obrazac za povrat ili zamjenu, a možete ga preuzeti ovdje.

Trošak dostave do našeg skladišta za proizvode koje vraćate ili mijenjate snosite samostalno (poštom ili dostavnom službom), osim u slučaju povrata ili zamjene neispravnih proizvoda kada sve troškove snosimo mi.

Nakon što proizvod stigne na skladište, biti će provjeren te ukoliko je proizvod u stanju u kakvom je stigao, povrat ili zamjena će biti odobren/a te će drugi proizvod biti poslan kupcu ili za povrate proizvoda: ukupan iznos narudžbe umanjen za poštarinu biti će uplaćen na račun kupca u roku 14 dana od primitka proizvoda.

NAPOMENE

• Povrati i zamjene moraju biti unaprijed dogovoreni
• Povrat sredstava će biti izvršen sukladno zakonskom roku od 14 dana tj. nakon što zaprimimo proizvod na skladište
• Prilikom povrata i zamjena ispravnih proizvoda, kupac je odgovoran da prikladno zapakira proizvod/e u kartonsku kutiju kako ne bi došlo do oštećenja proizvoda prilikom transporta. Ukoliko do oštećenja dođe jer kupac nije zaštitio proizvod prilikom pakiranja (npr. vraćeni proizvodi zamotani u običan papir ili vrećicu) – povrat ili zamjena neće biti uvaženi.
• Povrat robe nam morate izvršiti bez odgađanja, a najkasnije u roku 14 dana od dana kada ste zatražili zamjenu/povrat.

Oštećenja u dostavi, krivi proizvodi, neispravni proizvodi

U slučaju oštećenja prilikom dostave, krivo isporučene robe ili je proizvod koji ste dobili neispravan (tvornička greška), molimo vas da nam se javite (elektronskom poštom) u roku od dva radna dana od primitka pošiljke. Sve reklamacije riješiti ćemo u najkraćem mogućem roku. U ovim slučajevima tvrtka Braća Vrbanec j.d.o.o. pokriva sve troškove zamjene proizvoda.

NAPOMENE

• Prilikom zamjene neispravnih proizvoda, novom proizvodu se prije slanja provjerava ispravnost.

VI. JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

U skladu s odredbama članka 72. Zakona o zaštiti potrošača, Kupac može, ne navodeći za to razlog, raskinuti ugovor o kupnji u roku od 14 dana od dana primitka kupljenih proizvoda.

Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor.

Primjer obrasca za jednostrani raskid Ugovora možete preuzeti ovdje: raskid-ugovora

Rok za jednostrani raskid Ugovora iznosi 14 dana od dana kada je korisniku ili trećoj osobi koju je korisnik odredio, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet Ugovora predana u posjed, odnosno u slučaju usluge, od sklapanja Ugovora.

Kupac se moli da se prije raskida Ugovora javi na info@koferijurica.com kako bi mu bio objašnjen postupak vraćanja robe.

Kupac je dužan robu predati ili je poslati na adresu Braća Vrbanec j.d.o.o.,Maršala Tita 15, 40305 Nedelišće, Hrvatska  bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Prodavatelju uputio svoju odluku o jednostranom raskidu Ugovora.

Potvrdu primitka obavijesti o jednostranom raskidu ugovora dostavit ćemo Vam, bez odgađanja, elektroničkom poštom.

Ako jednostrano raskinete Ugovor, izvršit ćemo povrat novca koji smo od Vas primili, uključujući i troškove isporuke, bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana kada smo zaprimili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora, osim ukoliko ste odabrali drugu vrstu isporuke, a koja nije najjeftinija standardna isporuka koju smo mi ponudili.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Izravne troškove povrata robe Kupac mora snositi sam. 

U skladu sa Zakonom Kupac je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.